цікавинки про мови народів світу

На мові племені австралійських аборигенів, що проживають у долині річки Муррей, “один” звучить як “енеа”, “два” – як “петчевал”, а “п’ять” можна сказати вісьмома різними способами, наприклад “петчевал петчевал енеа”. Самим ємким на Землі словом вважається “маміхлапінатана”, що означає “дивитися один на одного в надії, що хто-небудь погодиться зробити те, чого бажають обидві сторони, але не хочуть робити”. В арабській мові 28 букв, які на кінці слова пишуться інакше, ніж у середині, в єврейській – 5 таких букв, у грецькій – одна, а в інших європейських мовах таких букв немає. AD і BC у позначен.


Сьогодні у світі існує понад 6 тисяч різних мов. Серед них зустрічаються самі складні, найпоширеніші та інші «самі». У статті ми розповімо про деяких мовних рекорди і цікавих фактах. Якщо вам потрібен переклад інших слів, пропозицій, документів або інших матеріалів, а також якщо раптом вам потрібен перекладач, просимо звернути увагу на Лінгво Сервіс - найкращий помічник у екскурсі по мовам світу. Сьогодні у світі існує понад 6 тисяч різних мов. Серед них зустрічаються самі складні, найпоширеніші та інші «самі». У статті ми розповімо про деяких мовних рекорди і цікавих фактах.


Різних народів у світі безліч, і всі вони розмовляють на різних мовах і діалектах. При цьому часто навіть у межах однієї країни їх існують десятки і сотні, тому місцевим жителям доводиться володіти відразу декількома з них, щоб спілкуватися з сусідами. Адже і мови не стоять на місці, а еволюціонують і розвиваються, причому дуже швидко. Факти про мови світу. Перше місце за кількістю мов серед всіх країн посідає Папуа — Нова Гвінея. За приблизними оцінками, місцеві жителі, багато з яких ведуть близький до первісного способу життя, розмовляють приблизно 700 різними мовами. А свої говірки та діале.


Різні цікавинки. Мови світу – цікаві факти. Анатолій Шевченко13.08.2013. 2 208 Час читання: 1 хвилина. У світі існує більше 6000 мов і діалектів, про кожну з них можна сказати що-небудь цікаве і дивовижне. Ось лише невелика добірка цікавих фактів про мови світу. «Страждаю» по-латиською означає «працюю». Вельми показово, вірно? У кхмерском алфавіті (Камбоджа) 76 букв. Релігія у цих народів теж різна. Серби православні, хорвати – католики. А якщо у вас виникне бажання вивчити одну зі слов’янських мов і ви запишитися на курси щоби учить польский, univerpl саме це місце де ви зможете оволодіти навиками польської мови. У естонській мові 14 відмінків. У індонезійській мові повторення слів – це множина.


Розповідає про неповторні і незвичні мови в світі, ок-от такі, що мають всього лише 8 звуків чи , скажімо, 20 видів особового займенника "Я" . А ще про дивну "множину" - повтор того самого слова та інші цікавинки на тему : "Мови світу.". Презентація на урок Українська мова скачати. Опис документу: Матеріал можна використати для виховної і навчальної роботи з учнями. Матеріал знайомить школярів з незвичними особливостями різних мов світу. Розповідає про неповторні і незвичні мови в світі, ок-от такі, що мають всього лише 8 звуків чи , скажімо, 20 видів особового займенника "Я" . А ще про дивну "множину" - повтор того самого слова та інші цікавинки на тему : "Мови світу." Перегляд матеріалу. Отримати код.


ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО МОВИ НАРОДІВ СВІТУ • Найбільш ємним на Землі словом вважається "маміхлапінатана", що означає "дивитися один на одного в надії, що будь-хто погодиться зробити те, чого бажають обидві сторони, але не хочуть робити". • У тлумачному словнику 1940 р під редакцією Ушакова є таке визначення слова "Фіглі-міглі" (!): ". Вживається для позначення якихось хитрощів, жартів або якихось підходів для досягнення чого-небудь, що супроводжуються люб'язностями, кривляннями, викрутасами, підморгуванням ". • "Ермітаж" в перекладі з французьк.


Всі мови світу поділяють на сім’ї, яких налічують 240. Найбільшою мовною сім’єю і на сьогодні найбільш вивченою вважається індоєвропейська група, до якої входить і українська мова. Підставою для включення різних мов в одну сім’ю є значна фонетична подібність коренів слів, що позначають основні поняття, і схожість граматичної будови. Не можна забувати про плодючість цього народу. Носії англійської та іспанської мов були найактивнішими завойовниками заокеанських Земель, відкривачі Америк. Саме тому, якщо поглянути на мовну карту світу, то можна побачити, що ці дві мови територіально домінують. Англійська є офіційною в 56 державах, іспанська – у більш ніж 20 країнах.


Ідея створення Дня рідної мови. 21 лютого всі країни світу святкують День рідної мови. Це свято започаткували у 1999 році, а святкують з 2000, тож йому вже 20 років. На сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі, постановили, що таке свято має існувати для підтримки багатомовності, а також, мовного і культурного різноманіття. Воно має стати ще одним поштовхом та нагадуванням про необхідність збереження мов, народностей та їх культурної спадщини. Чому саме 21 лютого? . 3. Надавати усім словам зменшувально-пестливу форму – це не тільки особливість мови, а й особливість поведінки, рис притаманних українському народу. Навіть державний гімн містить пестливі слова типу «сторонці» чи, навіть, «воріженьки».


Цікаві факти про мови світу. Зараз у світі налічується близько 6500 мов, причому 2000 з них – вимираючі (до вимираючих відносяться мови, носіїв яких залишилося менше тисячі). Найпоширенішою мовою в світі є – мандарин (китайська), далі йде іспанська, потім англійська та хінді. Близько 1,2 млрд. людей спілкуються на китайській (це найбільший показник серед всіх мов світу). У Європі, 50 мовам загрожує зникнення. Латинь є офіційною мовою Ватикану, незважаючи на те що, латина вже є мертвою мовою. Якийсь час знак амперсанд – & – вважався повноцінною буквою англійського алфавіту. Цікавинки про мови світу, цікаві відомості про мови ви можете додавати через форму коментарів.


Мовні цікавинки з усього світу. Нещодавно німецький журнал «Шпігель» оприлюднив результати незвичайного дослідження. У процесі експерименту було підготовлено два варіанти повідомлення на одну й ту саму тему — правдиве й брехливе, які надрукували в газеті, передали по телебаченню й радіо. * * * Представники різних народів використовують жестикуляцію неоднаковою мірою. До прикладу, мексиканець протягом однієї години розмови використовує жести 180 разів, француз — 120, італієць — 80, а фін — усього лишень один раз. * * * У найближчі півстоліття англійська мова опуститься в рейтингу найпоширеніших мов світу з другого місця на четверте, стверджує лінгвіст Девід Гредол.


Українська мова – це скарбниця духовної і культурної спадщини українського народу. У різноманітних формах існування української мови (старовинні усні перекази і літописи, народні пісні і думи, казки і міфи, поетичні і прозові твори тощо) зберігається історична пам'ять та досвід нації, її світоглядні і моральні цінності, віддзеркалюються національні традиції і звичаї, тобто ознаки, що притаманні саме цій спільноті і тому є унікальними складовими національної ідентичності. "Якою була українська 400 років тому" (Олександр Кликавка). Що ми знаємо про українську мову? Вона гарна, мел.


Цікавинки про мови світу. Редактор Kateryna ·. Прочитано: 395. Презентація має цікаву форму у вигляді “сорбонок” (листівок) із запитаннями про мовні цікавинки світу і відповідями на них. Ілюстрована. Автор: Мойсеєнко Світлана Анатоліївна. Тема: Цікавинки про мови світу. Спрямування: 10-16 років, 5-11 клас, українська мова. Додається презентація. Переглянути та завантажити (Як завантажити) можна за посиланням: « Цікавинки про мови світу ». Авторськими правами на розміщений матеріал володіє автор, що підтверджено сертифікатом про публікацію №19-211 від 25.03.2019року.Відповідальність за достовірність та якість викладеного матеріалу також несе автор матеріалу. 60. SHARES.


Багатозначність у мовах світу є дуже поширеним явищем. Так, зокрема, в англійській мові тисяча найуживаніших слів має 25 тисяч значень. У Європі майже півмільярда жителів, які спілкуються 120 мовами. Деякі з-посеред народів світу мають прізвиськами найпоширеніші між тамтим людом імена. Так, зокрема, французів називають Жаками, росіян — Іванами, німців — Гансами та Фрицами, євреїв — Абрамами та Мойшами, американців та англійців — Семами й Джонами відповідно і т. ін. У великій середньоазійській державі Туркменії ще й досі побутують такі чудернацькі імена, що з'явилися там у радянські часи, як Доктор, Канал, Машина, Газета, Журнал і под.


Мовні цікавинки. Дещо про частини мови. Назву іменник почали вживати з 1873 року. Її першим використав Омелян Партицький. Римляни запозичили цифри у своїх попередників — етрусків. Від римлян цифри перейшли до інших народів Європи і використовувалися ними, аж поки на зміну їм не прийшли арабські цифри. Але римські цифри не зникли зовсім. І тепер часто ставлять їх на циферблатах годинників, позначають століття, порядкові номери фестивалів, спортивних ігор.


Валерій ФЕДОРЕНКО МОВНІ ЦІКАВИНКИ. Англійські та американські вчені незалежно одні від одних і майже одночасно здобули підтвердження тому, що ім'я завжди впливає на психіку людини. Матеріалом для таких висновків слугувало кількарічне обстеження пацієнтів психіатричних клінік. Представники різних народів використовують жестикуляцію неоднаковою мірою. До прикладу, мексиканець протягом однієї години розмови використовує жести 180 разів, француз — 120, італієць — 80, а фін — усього лишень один раз. * * * На тлі мегамов світу майже непомітними видаються мови-карлики, і якими спілкуються не більше тисячі осіб, як, наприклад, лівська мова, 200 носіїв якої живуть у Латвії.


Українська мова багата на цікавинки! Вона відрізняється від решти східнослов’янських мов своєю милозвучністю та унікальними словами та правилами. Зібрали цікаві факти про українську мову, які вас здивують. Ці відомості має знати кожен!, 15 фактів про українську мову, які вас здивують. Українська мова багата на цікавинки! Вона відрізняється від решти східнослов’янських мов своєю милозвучністю та унікальними словами та правилами. Зібрали цікаві факти про українську мову, які вас здивують. Ці відомості має знати кожен!


Цікавинки про рідну мову. Молитва до мови. Мово! Пресвятая Богородице мого народу! З чорнозему, рясту, любистку, м`яти, євшан-зілля, з роси, дніпровської води, від зорі і місяця народжена! Мово! Мудра Берегине, що не давала погаснути земному вогнищу роду нашого і тримала народ на небесному Олімпі волелюбності, слави і гордого духу. Мово! Велична молитво наша у своїй нероздільній трійці, що єси ти і Бог-Любов, і Бог-Віра, і Бог-Надія. Тож стояла ти на чатах коло вівтаря нашого національного храму й не впускала туди злого духа виродження, злого духа скверноти, злого духа ганьби.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз 2 клас українська мова та читання наумчук відповіді

гдз я досліджую світ 2 клас робочий зошит відповіді бібік

гдз відповіді fly high 4 activity book ответы