хімія у створенні нових матеріалів

З огляду на це зростає також роль хімії створенні нових матеріалів, здатних опиратися цим впливам. Слайд 9. Особливе місце серед нових матеріалів посідають композити. Композиційні матеріали, що складаються з пластичної основи (матриці) та наповнювача, називаються композитами. Висновок Хімія робить суттєвий внесок у створення різноманітних матеріалів: металічних і неметалічних. Серед металічних матеріалів найчастіше використовуються сплави на основі заліза — чавун і сталь, на основі міді — латунь і бронза, на основі алюмінію, магнію, нікелю, ніобію, титану,танталу, цирконію та інших металів.


Хімія у створенні нових матеріалів та побуті — презентація з хімії на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Хімія у побуті елек Одяг і взуття із синтетичних тканин та штучної шкіри. Приваблюють своїми кольоровими барвами, які дає хімія. Слайд #3. Хімія у побуті. Слайд #4. Хімія у побуті Нескінченна множина речей робиться з допомогою хімії. Слайд #5. елек Хімія створила матеріали із яких будують літаки та автомобілі, електронно-вичислювальні машини і синхрофазотрони, протези суглобів і кровоносних судин. Створила можливість міжпланетних польотів, дала ракетам і космічним кораблям паливо і конструкційні матеріали. Слайд #6.


1. Роль хімії у розробці нових ресурсоматеріалів. 2. Основні напрямки хімічної промисловості у розробці нових матеріалів. 3. Розробка полімерних матеріалів та їх використання в різних галузях. Список використаної літератури. Вступ. Хімія робить суттєвий внесок у створення різноманітних матеріалів: металічних і неметалічних. Серед металічних матеріалів найчастіше використовуються сплави на основі заліза - чавун і сталь, на основі міді - латунь і бронза, на основі алюмінію, магнію, нікелю, ніобію, титану, танталу, цирконію та інших металів. З металічних сплавів виготовляються теплообмінники, ємкості, мішалки, трубопроводи, контактні апарати, колони та інші апарати.


Тема 5. Хімія і прогрес людства. Роль хімії у створенні нових матеріалів, розвитку нових напрямів технологій. Роль хімії у розв’язанні продовольчої,сировинної проблем. Роль хімії в розв’язанні енергетичної проблеми. Роль хімії в розв’язанні екологічної проблеми. «Зелена хімія»:сучасні завдання перед хімічною наукою та хімічною технологі. Наголошуємо, що розвиток хімічної промисловості та «хімізація» багатьох виробництв має позитивні і негативні наслідки. Завдання. Прочитати параграф підручника, ознайомитися з додатковим матеріалом та підготувати відповіді на такі питання: 1. Що таке метали. їх фізичні властивості. Як їх поділяють? Дайте визначення поняття «сплав».


1. Сформувати знання про: роль хімії у створенні нових матеріалів, розви-тку нових напрямів технологій, розв’язанні продовольчої, сировинної, енергетичної, екологічної проблем; «зелену» хімію. 4. Сформулювати розуміння важливості усвідомлення значення нової філо-софії у хімії і власної громадянської позиції для реалізації концепції ста-лого розвитку суспільства; причинно-наслідкові зв’язки у природі та її цінність і цілісність; право на власний вибір і прийняття рішення; відпо-відальність за збереження довкілля від шкідливих викидів. Кількість годин: 2. Основні терміни та поняття: новітні матеріали, новітні технології, продовольча, сировинна, енергетична, екологічна проблеми, «зелена» хімія.


Розрізняють матеріали металічні та неметалічні. До металічних матеріалів належать сплави на основі заліза – чавун і сталь, на основі міді – бронза і латунь, на основі алюмінію, магнію, ніобію, танталу, цирконію тощо. З металічних сплавів виготовляють теплообмінники, ємкості, мішалки, трубопроводи, контактні апарати та інше. Для поліпшення якості металічних матеріалів використовують порошкову металургію. З огляду на це зростає також роль хімії у створенні нових матеріалів. Особливе місце серед нових матеріалів посідають композити. Композити – це композиційні матеріали, що складаються з пластичної основи (матриці) та наповнювача.


Розрізняють матеріали металічні та неметалічні. До металічних матеріалів належать сплави на основі заліза – чавун і сталь, на основі міді – бронза і латунь, на основі алюмінію, магнію, ніобію, танталу, цирконію тощо. З металічних сплавів виготовляють теплообмінники, ємкості, мішалки, трубопроводи, контактні апарати та інше. Для поліпшення якості металічних матеріалів використовують порошкову металургію. З огляду на це зростає також роль хімії у створенні нових матеріалів. Особливе місце серед нових матеріалів посідають композити. Композити – це композиційні матеріали, що складаються з пластичної основи (матриці) та наповнювача.


Главная Математика, химия, физика Значення хімії у створенні нових матеріалів. Значення хімії у створенні нових матеріалів. Нові матеріали потрібні для квантових генераторів, лазерів, які породжують могутні промені, здатні різати, плавити, випаровувати, свердлити і посилати сигнали далеко за межі нашої планети. У нинішніх лазерах промінь генерується в кристалі штучного рубіну. Уже знайдено немало й інших речовин для генераторів. Як же людина зуміла проникнути в секрети складу й будови найрізноманітніших матеріалів, створити штучні матеріали? Розглянемо це на прикладі алмазу. Першою людиною, яка дала правильне (хоча не повне) тлумачення про хімічний склад алмазу, був Ісаак Ньютон.


Створення нових матеріалів — це істотна необхідність нашого сьогодення. У сучасних технологіях часто застосову ють високі лещата, температури і агресивну дію хімічних речовин. Матеріали, котрі використовуються, зокрема в маші нобудуванні, недостатньо стійкі й міцні. З огляду на це зростає також роль хімії у створенні нових матеріалів, здатних опиратися цим впливам.Особливе місце серед нових матеріалів посідають компо зити. Композиційні матеріали, що складаються зпластичної основи (матриці) та наповнювача,називаються композитами. Серед композитів виділяють кермети (кераміко-металічні матеріали), норпласти (наповнені органічні полімери) й піни (газонаповнені матеріали).


Сайт хімії Лебединського педагогічного коледжу. Роль хімії у створенні нових матеріалів. Отримати посилання. Facebook. Раніше блоги створювалися для того, щоб поділитися своїми думками з аудиторією стосовно якихось питань. Зараз поняття блогу отримало більш широкий сенс.


Хімія створила матеріали із яких будують літаки та автомобілі, електронновичислювальні машини і синхрофазотрони, протези суглобів і кровоносних судин. 6. Органічний синтез. Значним успіхом у синтезі нових матеріалів став синтез у 1931 р. за методом С.В. Лебедєва бутадієнового каучуку. Каучуки: - ізопреновий (- CH2 – CH = C – CH2 -)n - міцний,зносостійкий; CH3 - хлоропреновий (- CH2 – CH = C – CH2–)n- стійкий до дії світла, тепла,розч. Cl - бутадієностирольний (- CH2 – CH = CH – CH2 – CH2 - CH - )n- має високу мех. міцність. - бутадієн-нітрильний (- CH2 – CH = CH – CH2 – CH2 - CH - )n - стійкий до C ≡ N агрес. середовища.


Методичні рекомендації. Навчальні матеріали з предметів. Укр мова навчальні матеріали. Укр літ навчальні матеріали. Географія навчальні матеріали. Календарні плани. Біологія календарні.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

гдз 2 клас українська мова та читання наумчук відповіді

гдз я досліджую світ 2 клас робочий зошит відповіді бібік

гдз відповіді fly high 4 activity book ответы